45. Harku järve jooks

Priit Harku j jooksul

Priit:


Ei saa öelda, et ma ootaks seda päeva. Aga tore on ennast proovile panna ja uusi rekordeid teha. Eriti veel kui selja taga pikk töönädal 63 töötunniga, vähe magamist ning vaid kaks trenni. Nii väsinud kui ma ka polnud, siis mõte mitte minna jooksule ei tulnud pähegi. Kui pole ikka tõsist vigastust, siis jooksust ma ei loobu!
Hommikune ilm oli pilvine, mis päeva peale läks ilusaks, kuigi oleks eelistanud jooksu ajal vähest pilvisust. Ikkagi päris kuumaks kiskus jooksu ajal. Soojendusjooks tehtud, võimlemine ja paar kiirendust ja valmis ma olingi. Plaan oli alustada 3.45 tempoga ja siis vaadata kuhu ma jõuan. Samas kuklas vasardas ka mõte või aimdus, et peale paari kilomeetrit võib mul tekkida nn mugavustsoon. St siis tempot 4.00 km.
Seekord olin sättinud ennast stardikoridori etteotsa, et ei peaks rüselema ja mõtlema kuidas saada üle esimesest kitsast ojast. See õnnestus ilusti läbida, keere vasakule ja siis paremale üle uue betoontee kergliiklusteele. 600 m oli Riho, kes otsis omasid ja märkas mind kui olin möödunud. 1 km läbitud 3.40, mis oli natuke kiirem kui plaanisin, aga lootsin vahemikus 3.40-3.45 püsida. 1,5 km liitus Gunnar Kingo kelle paljajalu jooksmist on kaugele kuulda. Teine km läbitud ja ma püsisin veel ajas. 3 km pidin hakkama endale sisestama, et ei tohi langeda mugavustsooni. Aga ükskõik kui väga ma ka ei püüdnud, siis paar sekundit olin alati ajast maha jäänud. Siin hakkasin vaikselt tundma ka väsimust, millest ma polnud korralikult välja puhanud. 5 ja 6 km võitlesin juba vaimselt päris tugevasti, vahepeal olin nõus isegi tempo alla võtma, aga siis tuli orientiiriks „kräsupea“ Siim Susi. Temast ma möödusin ja mõtlesin, et siit ma jaksan küll, kuigi tempos olin ma järgi andud 3-4 sekundit, aga kõigil oli raske. Selleks ajaks oli päike oma tööd teinud päris korralikult. Oleks pidanud ka mütsi võtma, sest viimane km oli tõesti piin. Tavaliselt on mul viimane km sama kiire kui esimene, siis seekord kahjuks midagi välja polnud panna. Võiks öelda, et üle finišijoone ma viskusin ja pärast ma taarusin ringi. Lõpp oli paganama raske. Aga lõpp hea kõik hea.
See oli minu kolmas Harku jooks. Esimene 2014 kui jooksmist alustasin oli aeg 32.48(siis ei olnud Täpp), 2015 olin juba Täpp ja parandust tuli 26.21 peale. Ja 2016 25.34 seega 47 sekundit parandust. Koht oli 52 ja vanuseklassis M40 17.
Kokkuvõtteks võin rahule jääda, sest enamvähem jõudsin hoida keskmist kiirust, mida plaanisin. Arvestades töönädala, ma ütleks et julma väsimust, oli tulemus igati korralik.

harku jooks

Täppide tulemused:

52 Priit Parts 00:25:34.5
271 Mirjam Piik 00:31:00.1
419 Ergo Lilienberg 00:33:51.4
478 Kerly Randlane 00:35:29.6