Talvistest võistlemistest

jooksuvõistlused

Ministeeriumide ühishoones joosti mööda treppe 12.-ndal veebruaril. Täppsportlasi esindas Lauri Ulm. Läks nii nagu tavaliselt, Lauri lõpetas kaheksandana. Erakorne täpsus on see kindlasti kui arvestada, et vahed olid taas mõne kümnendiku suurused.

12.02.2024. Ministeeriumide Ühishoone trepijooks
8. Lauri Ulm – 1.02,6
——
Tartu suusamaratonil võis kohata ka Täppsportlasi. Rada oli ülikiire aga samas ka ohtlik. Esines palju kukkumisi ja varustuse lõhkumisi. Täppsportlasi oli ka stardis üsna mitu tükki. Korraliku sõitu tegi Danel Taur, kes päris maksimumi polnudki välja pannud. Erki Maidre ja Eero Mõttus sõitsid keskmistel kohtadel. Meie ainus naissuusataja Merle Männik sõitis koos Hugo Tolliga ja ega koht kolmanda tuhande alguses pole ka paha, eriti kui arvestada, et tegu on siiski kõrvalalaga. Paarsada kohta tagapool suusatas Mihhail Korasteljov, kes alles mõned talved tagasi õppis suusatama ja ega ta päris hästi veel seda teemat ei valda.

18.02.2024. Tartu suusamaraton
399. Danel Taur – 3:28:15
1777. Erki Maidre – 4:39:29
1981. Eero Mõttus – 4:51:23
2269. Hugo Toll – 5:12:19
2495. Mihhail Korasteljov – 5:34:41

naised:
236. Merle Männik – 5:12:18 (üldkoht – 2268.)
——
Teletorni kolmikul joosti 3 korda üles. Tõusvas rütmis jooksnud Lauri Ulm murdis seekord traditsiooni ja ei lõpetanudki kaheksandana. Sel korral õnnestus lausa seitsmes koht saavutada. Ilmselt jäi ka varu, sest tipu vallutamised läksid iga korraga järjest kiiremaks.

23.02.2024. Teletorni 3X
7. Lauri Ulm – 17:38
——
Rakvere talvejooksu teisel etapil oli väljas ka üks Täppsportlane – Liliana Torn. Kuna oli kuulda, et stardib ka Kadri Veske, kes Tallinnas sattus sageli kokku Täppsportlaste laupäevasel treeningutel osalejatega ja nii mõnegi lõigu tegi nende tuules, oli väike kartus, et Lilianal võib raskeks minna. Pealegi oli Liliana treeninud põhiliselt Järvamaa teedel ja olnud looduse meelevallas. Õnneks mõned trennid olid tehtud ka jooksulindil. Ilm oli soe aga rada oli veel üsna mitmekesine. Paljudes kohtades oli asfalt väljas, samas oli kohti kus oli lausa kiilasjää asfaldi peal. Eks vastavalt looduslikele tingimustele tuli kiirusega varieerida. Uus rada on edasi-tagasi ja tõusumeetreid pidi olema rohkem kui varem. Läks aga nii nagu tavaliselt, Liliana edestas Kadrit ligi kahe minutiga ja teisi naisi veel rohkem. Kuna joosti edasi-tagasi, siis tagasi tulles tegi Liliana kõige jäisemas kohas suure kaare sisse ja mööda jääd ei jooksnud. Aga järjekordne võit tuli taas ära. Ega Euroopa meitrit ikka nii lihtsalt ei alista.

25.02.2024. Rakvere talvejooks 10 km
naised:
1. Liliana Torn – 41:22 (üldkoht – 16.)
——
Veteranide Eesti MV-l oli Täppsportlastest väljas vaid Marek Luts, kes jooksis 800 m. Läks vastavalt tasemele. Maailmanimed – Margus Kirt ja Raido Raspel ning ka Tarmo Reitsnik olid eespool. Marek jooksis algusest lõpuni üksinda neljandal positsioonil ja ega seal kedagi väga püüda polnud. Samas keegi tagant ka ohtlikuks ei saanud. Tubli neljas koht tuli, mis olevat suur jama, vähemalt OM konkurentsis.

03.03.2024. ESVL MV
800 m
4. Marek Luts – 2.24,91
——
SEB peahoone trepijooksus murdis Lauri Ulm tradistioone. Ta ei olnud kaheksas ja ei olnud ka seitsmes. Nimelt lõpetas Lauri lausa viiendana. Kusjuures viiendast kohast alates olid vahed kümnendikes. Sel korral siis sedapidi aga võib-olla on ka vorm paranenud.

11.03.2024. SEB peahoone trepijooks
5. Lauri Ulm – 1.50,1
——
Lauri Ulm käis ka poolakatel külas. Ühtlasi jooksis ta ka seal mööda treppe. Sellisel trepijooksu võistlusel nagu Rondo 1 õnnestus Lauril lõpetada tugevas rahvusvahelises seltskonnas kolmekümne teisena. Kuna distants oli pikem ja kõrguste vahe suurem, jäi ilmselt veidi treenitusest puudu. Aga tegelikult oli ka see üsnagi pole paha jooks.

16.03.2024. Rondo 1 trepijooks (Poola, Varssavi) – 38 korrust, kõrguste vahe 142 m
32. Lauri Ulm
——
Saarlane Jaan Õun osales selle hooaja esimesel pööripäeva jooksul. Ilm oli ilus ja sooja ka oma + 6 kraadi ning tingimused olid jooksmised kevadiselt üle keskmise. Nagu esimesel puhul ikka läks algtempo veidi liiga kiireks aga ega üksi lihtsam joosta poleks olnud. Igal juhul esimese 308 m järel oli Jaan üheksas ja aega oli selleks ajaks kulunud 50,4 sekundit. Sellise pöörase tempoga muidugi 5 km lõpuni ei jookse ja esimese 2346 m pikkuse ringi läbimine võttis aega 8 minutit ja 59,3 sekundit. Selleks ajaks oli Jaan langenud üheteistkümnendaks. Teise täisringi läbimiseks kulus aega veidi rohkem – 9 minutit ja 13,6 sekundit. Kuigi ühest mehest õnnestus mööduda, tuli endast mööda lasta 3 konkurenti ja tulemuseks oligi kolmeteistkümnes koht. Esimese võistluse kohta oli täitsa viisakas tulemus.

23.03.2024. Sarma pööripäevajooks ~ 5 km
13. Jaan Õun 19:03,1
——
Laupäeval toimus ka Otepää maraton. Kevade saabumist otsustas Robert Tiismus vastu võtta maratoni joostes. Sel korral läbis Robert maratoni rahulikult. Oli ilus kevadilm ja jooksu sai nautida. Eks seda näitab ka tulemus, mis oli ligikaudu tunni jagu aeglasem isiklikust rekordist. Aga küll need kiiremad maratonid veel päevakorda tulevad.

23.03.2024. Otepää maraton
16. Robert Tiismus – 4:46:27

Nagu kaanepildilt näha, treener sai seekord küll asjaolude hindamisel petta. Seda juhtub harva. Tegu oli lihtsalt väga tähtsa mararotiga, nimelt 42.
https://en.wikipedia.org/wiki/Phrases_from_The_Hitchhiker%27s_Guide_to_the_Galaxy
https://en.wikipedia.org/wiki/Towel_Day

——
Jooksmiseni ja kohtumiseni järgmistel võistlustel!